-->

ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα - Προτρεπτικοί Λόγοι

Τμήμα Ιατρικής

30.10.2020

 

Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή 13-09-2019

  

  Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή 14-09-2019

  

Λαρισαίοι ασθενείς του Ιπποκράτη 17-01-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση «Λαρισαίοι ασθενείς του Ιπποκράτη», που διοργανώνεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.

Η παρουσία σας θα είναι εξαιρετική τιμή για εμάς.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

 

Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή (05-08/09/2018)

 

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνδιοργανωτές : Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Τμήμα Ιατρικής, Σύλλογος "Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα", Ιατρικός σύλλογος Λάρισας, Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 5/9/2018 , 8 μ.μ.
Πλατεία Ταχυδρομείου
Εκδήλωση: Ιπποκρατική μάλαξη
Ομιλία – Επίδειξη από ειδικούς φυσιοθεραπευτές και διαδραστική συμμετοχή του κοινού

Πέμπτη 6/9/2018, 11 π.μ.
Πλατεία Περιφέρειας Θεσσαλίας
Εκδήλωση: Ιπποκράτης και τα βότανα
Παρουσίαση των βοτάνων, ενημέρωση για τη χρήση τους και διαδραστική συμμετοχή του κοινού
Κτίριο Κατσίγρα – Πλατεία Ταχυδρομείου, 6 μ.μ.
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη παθήσεων-μάστιγα της εποχής μας, όπως καρδιακά νοσήματα-Χ.Α.Π.-κοινές κακοήθειες κλπ.

Παρασκευή 7/9/2018, 8:30 μ.μ.
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Εκδήλωση: Το έργο και ο όρκος του Ιπποκράτη
Ομιλητές: Γεράσιμος Ρηγάτος, Βασίλης Χατζηβασιλείου
Μουσική εκδήλωση: «Ο όρκος του Ιπποκράτη για φωνή και πιάνο» από τη Ράνια Τσοχατζή, τραγούδι: Θοδωρής Κανάκης

Σάββατο 8/9/2018, 8:30 μ.μ.
Αύλειος χώρος Μύλου του Παππά
«ΟΜΝΥΜΙ» Καντάτα βασισμένη στον Ιπποκράτειο όρκο
Σύνθεση: Ευριπίδης Μπέκος.
Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας – Ανδρική Χορωδία ΜΣΛ – σολίστες: Ζήσης Αποστολίδης , Δέσποινα Πούρικα.
*Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βραβεύσει τους Αριστούχους αποφοιτήσαντες από την ίδρυσή της

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
(Πηγή Φωτογραφίας: larissanet)

 

Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή 16-09-2017

Ο Ιπποκράτης, 2.500 χρόνια μετά, επιστρέφει ξανά στη Λάρισα, μέσα από μια σημαντική εκδήλωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή».

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ένα έργο «ωδή» στο ανθρώπινο σώμα, που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας δυο γνωστών Λαρισαίων δημιουργών, του συνθέτη Γιάννου Αιόλου και του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό νέο μουσικό έργο του Γιάννου Αιόλου, CORPUS AETERNUM – Αιώνιο Σώμα, θα παρουσιαστεί σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί ο Χρήστος Παπανικολάου, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.

Το έργο, θα ερμηνεύσει η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη. Στο πιάνο, ο Θάνος Μαργέτης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Ο Γιάννος Αιόλου, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του στιλ μουσικής, μας ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, με μοναδικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Όλοι οι ήχοι του έργου, παράγονται από τα ανθρώπινα κορμιά των χορωδών, το ίδιο και οι εικόνες, μέσα από τα εναύσματα που δίνει η τέχνη του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου, με 77 έργα του, που θα προβάλλονται ψηφιακά στο κεντρικό κτίριο του Μύλου.

Μια εκδήλωση με την οποία η πόλη τιμά τον Ιπποκράτη, ο οποίος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λάρισα, όπου άσκησε το επάγγελμα του γιατρού. Στον κατάλογο των ασθενών του, καταγράφονται περιστατικά από τη Λάρισα, τον Κραννώνα, τις Φερές, τα Φάρσαλα και τη Μελιβοία. Πέθανε το 377 π.Χ. και η ταφή του, έγινε κοντά στη Λάρισα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

 

 

 ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015. Η ίδρυση του Συλλόγου αποτελεί επέκταση της πρωτοβουλίας που πήραν εκπαιδευτικοί πέντε σχολείων της Λάρισας (2ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο, 16ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο και 56ο Νηπιαγωγείο).  Οι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν κοινό πρόγραμμα με  πολλές και σημαντικές δράσεις για να φέρουν τους μαθητές τους κοντά στην ιπποκρατική ιδέα, συνεργαζόμενοι και με Σχολείο της Κω, όπου ο Ιπποκράτης γεννήθηκε.  Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και άλλοι Λαρισαίοι πολίτες αποφάσισαν να ιδρύσουν  τον Σύλλογο προκειμένου η προσπάθεια αυτή να λάβει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και ο Ιπποκράτης –ως σύμβολο της Λάρισας να προβληθεί παγκοσμίως. 

 Από τους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου είναι η προβολή και η ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας , καθώς και την αξιοποίηση του μνημείου και την επαναλειτουργία του μουσείου του Αλκαζάρ, προκειμένου να αναδειχτεί σε πόλο έλξης, έμπνευσης και δια βίου μάθησης για το ευρύ κοινό τόσο της Λάρισας, όσο και των επισκεπτών της πόλης. Στα πλαίσια υλοποίησης των ανωτέρω στόχων αναμένεται να λάβουν χώρα ημερίδες και συνέδρια επιστημονικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πρότρεπτικοί Λόγοι για νέους γιατρούς (Από την εταιρία Διάδοσης Ιπποκράτειου Πνεύματος)  

Περισσότερα για το Σύλλογο... 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο Σύλλογο