INTRODUCTION TO ENTREPRENEURSHIP
December 14, 2023 2024-09-24 11:15ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
INTRODUCTION TO ENTREPRENEURSHIP
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
Type|Type of Course: | OP | SCIENTIFIC AREA | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Teaching Semester: | 13th Semester | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Hours per week: | 3 Hours | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Total Time (Teaching Hours + Student Workload) | 180 Ώρες | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Prerequisites: | NO | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Language of Instruction: | Ελληνική ή Αγγλική | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Available for Erasmus: | NO | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Semester Lectures: | Coming Soon… | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Teaching Method: | Πρόσωπο με πρόσωπο Το μάθημα, είναι οργανωμένο σε δύο παράλληλες ροές: 1. Διαλέξεις, όπου αναλύονται οι έννοιες και μεθοδολογίες που αποτελούν τον κορμό του υλικού του μαθήματος 2. Εργαστήρια (studios), όπου οι φοιτητές: εξοικειώνονται με μεθόδους και εργαλεία δημιουργικής σκέψης και ανάλυσης, διαβούλευσης, σύνθεσης ιδεών και σχεδίων οργανώνονται σε ομάδες – με έμφαση στη διεπιστημονικότητα Χρήση ιστοσελίδας μαθήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-class για ανάρτηση (α) σημειώσεων, (β) διαδικτυακών συνδέσμων, (γ) ανακοινώσεων, εργαλείων αναζήτησης και κοινωνικών δικτύων | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Evaluation Method: | Γραπτή Εργασία και Δημόσια Παρουσίαση ολοκληρωμένης επιχειρηματικής ιδέας. Η αξιολόγηση των φοιτητών στηρίζεται κατά μείζονα βαθμό στην ομαδική εργασία που εκπονούν οι φοιτητές, ενώ ο τελικός βαθμός λαμβάνει υπ’ όψη: • το γραπτό κείμενο της εργασίας • την παρουσίαση της εργασίας στο τέλος του εξαμήνου • την συμμετοχή στα εργαστηριακά μαθήματα • την συμμετοχή στις δραστηριότητες των μαθημάτων (διαλέξεις, επισκέψεις κ.λπ.) Αξιολογείται η εστίαση, η ανάλυση του προβλήματος, η σύνθεση της λύσης, η συνεργασία και ο καταμερισμός έργου στην ομάδα, η αρτιότητα της παρουσίασης και η τεκμηρίωση των επιχειρημάτων |
|||||||||||||
|
||||||||||||||
Objective Objectives/Desired Results: | Σκοπός του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι φοιτητές με την σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του επιχειρείν και να αναπτύξουν αντίστοιχες ικανότητες δημιουργικότητας, επικοινωνίας και ηγεσίας. Αποτελεί τη βάση για να δομήσουν την ικανότητα να εντοπίζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στην καθημερινή ζωή, να εστιάζουν στις κοινωνικές ανάγκες και να δημιουργούν αξία με βάση τις γνώσεις τους και τη δημιουργική και κριτική ικανότητά τους. Δίνεται έμφαση περισσότερο στις δυναμικές έννοιες της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, της ανάλυσης και προβληματικών καταστάσεων και τη σύνθεση λύσεων, της επιχειρηματικότητας, παρά στη στενή διαχείριση επιχειρήσεων. Κρίσιμο στοιχείο αυτής της προσέγγισης είναι η κατανόηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ως συλλογικές, αλληλεπιδραστικές, κοινωνικο-οικονομικές διαδικασίες. Ξεκινώντας από την ανάλυση της σύγχρονης πραγματικότητας αναπτύσσεται η ικανότητα διερεύνησης και σύνθεσης ριζοσπαστικών, ρεαλιστικών λύσεων σε σύγχρονα προβλήματα. General Skills |
|||||||||||||
|
||||||||||||||
Course URL : | https://eclass.uth.gr/courses/ECON_U_137/ | |||||||||||||
|
||||||||||||||
Course Description: | ||||||||||||||
|
||||||||||||||
Recommended reading: | 1. Επιχειρηματικότητα, Έκδοση 2020 Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 94645251 Συγγραφείς: Neck Heidi, Neck Christopher, Murray Emma 2.Επιχειρηματικότητα και μικρές Επιχειρήσεις 3. Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Υποδειγμάτων, |
|||||||||||||
|