Νέα Τμήματος Ιατρικής

Ανακοίνωση του μαθήματος “Λειτουργική Ανατομική-Εμβιομηχανική του Μυοσκελετικού”

FOITITIKA ΝΕΑ IATRIKIS
ΑνακοινώσειςΦοιτητικά

Ανακοίνωση του μαθήματος “Λειτουργική Ανατομική-Εμβιομηχανική του Μυοσκελετικού”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ-ΕΜΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

ενόψει της έναρξης των δηλώσεων για το μάθημα επιλογή του εαρινού εξαμήνου «Λειτουργική Ανατομική-Εμβιομηχανική του Μυοσκελετικού», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το μάθημα αποτελεί την βασική  εισαγωγή στην φυσιολογία και μηχανική του μυοσκελετικού συστήματος. Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην κατανόηση των  βασικών αρχών μηχανικής και βιολογίας των ιστών του μυοσκελετικου συστήματος και αποτελεί βασική εισαγωγή των φοιτητών στα μαθήματα  της Ορθοπαιδικής Τραυματιολογίας και Ορθοπαιδικής Παθολογίας. Επίσης, αναφέρεται σε βασικά θέματα κατασκευής και χρήσης Ορθοπαιδικών εμφυτευμάτων.

Με αυτή την έννοια το μάθημα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία ο φοιτητής θα στηριχθεί για την πλήρη κατανόηση σημαντικών θεμάτων της Ορθοπαιδικής ειδικότητας.

Τέλος, στόχο του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές τής σημασίας της επικοινωνίας μεταξύ της Ιατρικής και Εμβιομηχανικής επιστήμης, οι οποίες συνεργάζονται για την παραγωγή και αποτελεσματική  χρήση των Ορθοπαιδικών εμφυτευμάτων.

Το μάθημα περιλαμβάνει:

Α. Διαλέξεις.

Β. Παρακολούθηση (προαιρετικά) χειρουργείων συναφών με την ύλη του μαθήματος.

Για την κάλυψη της ύλης του μαθήματος, αναρτώνται παρουσιάσεις στο eclass.

Για την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος, οι φοιτήτριες/τες που προτίθενται θα παρακολουθήσουν το μάθημα παρακαλούμε να προσέλθουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 στη βιβλιοθήκη «Κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ» της  Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΓΝΛ, Β’ πτέρυγα, 3ος όροφος), για να συναντήσουν τον υπεύθυνο του μαθήματος, Καθηγητή Θ. Καραχάλιο, και να συνεννοηθούν σχετικώς.

Τέλος, οι φοιτήτριες/τες που προτίθενται να παρακολουθήσουν το μάθημα, παρακαλούμε να αιτηθούν και τη συμμετοχή τους στο eclass του μαθήματος, προκειμένου να λαμβάνουν σημειώσεις και ενημερώσεις.

 

Από τη γραμματεία της Ορθοπαιδικής Κλινικής

Τμημα Ιατρικής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο