Νέα Τμήματος Ιατρικής

Ορθοπαιδική Κλινική ΠΘ – Sports Injuries Symposium with APKASS-ESSKA Fellows 2024 – Λάρισα 29.4.2024

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑνακοινώσειςΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΦοιτητικά

Ορθοπαιδική Κλινική ΠΘ – Sports Injuries Symposium with APKASS-ESSKA Fellows 2024 – Λάρισα 29.4.2024

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA) και η αντίστοιχη επιστημονική Εταιρεία της Ασίας και του Ειρηνικού (APKASS) έχουν από 15ετίας αναγνωρίσει ως διαπιστευμένο Εκπαιδευτικό κέντρο την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, και για 5η φορά την έχουν επιλέξει ως σταθμό επίσκεψης μιας ομάδας Υποτρόφων Ορθοπαιδικών χειρουργών από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ταϊβάν, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τις 27 Απριλίου μέχρι τη 1 Μαΐου 2024.

H συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδιαίτερα τιμητική και έγινε με κριτήριο την εμβέλεια του επιστημονικού έργου της Ορθοπαιδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και τη δημοσιευμένη εμπειρία των στελεχών της στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται επιστημονική εσπερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Ιατρικής στις 29 Απριλίου και ώρα 16:30, με διαλέξεις των επισκεπτών Ιατρών και των στελεχών της Πανεπιστημιακής κλινικής.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Bancha Chernchujit από την Khlong Luang (Ταϊλάνδη), o οποίος συνοδεύεται από τους ιατρούς Harato Kengo από το Τόκιο (Ιαπωνία), Xiliang Shang από τη Σανγκάη (Κίνα) και Weng Chun-Jui (Jim) από το Καοσιούνγκ (Ταϊβαν).

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις και θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και τεχνικών για τα προβλήματα και τις παθήσεις του γόνατος και του ώμου.

Στο πλαίσιο της παρεχόμενης φιλοξενίας από την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και ξεναγήσεις των Ιατρών στη Βεργίνα, τον Όλυμπο και τα Μετέωρα.

Να σημειωθεί ότι, στην ταξιδιωτική υποτροφία τους, η Λάρισα είναι ο τέταρτος σταθμός (θα προηγηθεί η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ, η Μπολόνια) και ακολουθούν η Βιέννη και η Βασιλεία, με κατάληξη το Μιλάνο, όπου θα πραγματοποιηθεί το 21ο επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA).

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά με αγγλικές διαφάνειες και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ESSKA-APKASS 2024_Program

Poster_ESSKA-APKASS 2024

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Χαντές

Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ορθοπαιδική Κλινική ΠΓΝ Λάρισας

2ος Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας

Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA)

Τμημα Ιατρικής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο