Μεταπτυχιακά

Ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών – δημόσια υγεία και θαλασσιές μεταφορές

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Περιγραφή

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

«Δημόσια Υγεία και Θαλάσσιες Μεταφορές»

του Τμήματος Ιατρικής,

της Σχολής Επιστημών Υγείας

του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ

ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ  2023-2024 

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Ξενόγλωσσοu Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΞΠΜΣ) με τίτλο «Δημόσια Υγεία και Θαλάσσιες Μεταφορές».

Το ΞΠΜΣ «Δημόσια Υγεία και Θαλάσσιες Μεταφορές» έχει σκοπό να παρέχει στους φοιτητές τις δεξιότητες που απαιτούνται για σταδιοδρομία στους τομείς της δημόσιας υγείας, επιδημιολογίας, υγιεινή της εργασίας και την περιβαλλοντική υγιεινή, ενώ παράλληλα εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή αυτών των δεξιοτήτων στο πλαίσιο των θαλάσσιων μεταφορών. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν τόσο να ακολουθήσουν καριέρα στον τομέα της υγείας και σε συναφείς τομείς, όσο και σε όσους θα εργαστούν ή εργάζονται ήδη στη ναυτιλία. Επίσης μετά τη διεξοδική και βασισμένη στα πλέον σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα εκπαίδευση τους, οι  απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου εφόσον το επιθυμούν. Είναι κατάλληλο τόσο για απόφοιτους σχολών επαγγελμάτων υγείας όσο και για άλλες συναφείς σχολές.

Το διδακτικό προσωπικό του ΞΠΜΣ είναι καταξιωμένοι εκπαιδευτές και ερευνητές στους τομείς της εφαρμοσμένης επιδημιολογίας, δημόσιας υγείας, περιβαλλοντικής υγείας και υγιεινής, χρόνιων και μολυσματικών νοσημάτων, ναυτιλιακής υγείας, οικονομικών της υγείας, υγιεινής της εργασίας συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής εργασίας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και ναυτιλιακής οικονομίας. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του ΞΠΜΣ περιλαμβάνουν επαγγελματίες δημόσιας υγείας με πρακτική εμπειρία σε θέματα δημόσιας υγείας στις θαλάσσιες μεταφορές. Το διδακτικό προσωπικό του ΞΠΜΣ προέρχεται από επτά πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Το ΞΠΜΣ «Δημόσια Υγεία και Θαλάσσιες Μεταφορές» διαρθρώνεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (πλήρη φοίτηση), τα οποία περιλαμβάνουν μαθήματα και ερευνητικό έργο με μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία ή πρακτική άσκηση με μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία. 

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών φοίτησης (Δ.Μ.Σ.) είναι εκατό είκοσι (120) ECTS.

Τα μαθήματα του ΞΠΜΣ θα πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.

Για την επιλογή των φοιτητών που θα παρακολουθήσουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης συνεκτιμώνται:

    α) Τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στη Γραμματεία του ΠΜΣ

β) Η απόδοση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια προφορικής συνέντευξης.

Η αξιολόγηση των κριτηρίων επιλογής και η βαθμολόγησή τους γίνεται από Επιτροπή Ανακήρυξης Υποψηφίων. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων γίνεται σε κλίμακα από 0 μέχρι 100 και κάθε υποψήφιος πιστώνεται µε συγκεκριμένο αριθμό αξιολογικών μονάδων αυτής της κλίμακας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΡΙΑ %
Βαθμός πτυχίου/διπλώματος 20%
Επίπεδο γνώσης της ξένης γλώσσας 10%
Δημοσιεύσεις ή Ανακοινώσεις 10%
Συναφής επαγγελματική εμπειρία 20%
Συστατικές επιστολές 10%
Συνέντευξη 30%
ΣΥΝΟΛΟ 100%

Οι ενδιαφερόμενοι για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία και Θαλάσσιες Μεταφορές» θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδαςστην διεύθυνση https://mscpublichealthmaritime.med.uth.gr/application/

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν:

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

1.Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής https://mscpublichealthmaritime.med.uth.gr/application/

2.Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ότι εκπλήρωσαν τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

3.Αναλυτική βαθμολογία όλων των προπτυχιακών μαθημάτων, μαζί µε την βαθμολογία της πτυχιακής μελέτης.

4.Σύντομο βιογραφικό σημείωμα και περιλήψεις τυχόν δημοσιευμένων εργασιών.

5.Δίπλωμα ή πιστοποιητικό επάρκειας της γνώσης ξένης ή ξένων γλωσσών. Το επίπεδο της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας θα πρέπει να είναι αντίστοιχο τουλάχιστον με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Επιπέδου Β2 του Ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του Ν. 3149/2003. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Πανεπιστημίου της αλλοδαπής, στην Αγγλική γλώσσα.

6.Φωτοτυπία των δύο όψων της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (τη σελίδα του διαβατηρίου)

7.Φωτογραφία (πρόσφατη, έγχρωμη).

Προαιρετικά δικαιολογητικά:

8.Πιστοποιητικά ή διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών εφ’ όσον υπάρχουν.

9.Πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης 

10.Στοιχεία συμμετοχής σε ερευνητικές δραστηριότητες.

11.Δύο συστατικές επιστολές

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα  https://mscpublichealthmaritime.med.uth.gr/ ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία mscphm-admin@uth.gr.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:  31/07/2023 

Δείτε την ανακοίνωση σε μορφή pdf εδώ:

https://epidem.med.uth.gr/wp-content/uploads/2023/06/announcement_el_Final.pdf

Τμημα Ιατρικής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο