Υποχρεωτική παρουσία ΜΟΝΟ στις εργαστηριακές ασκήσεις.
Γίνεται χρήση Τ.Π.Ε. στην επικοινωνία με τους φοιτητές (μέσω e-class) για την ευκολότερη διαχείριση του υλικού και της συνεννόησης και δημιουργίας ομάδων εργασίας.
Μέθοδος Αξιολόγησης:
Ερωτήσεις ανάπτυξης για την εξέταση του Μαθήματος – Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την εξέταση των Εργαστηριακών Ασκήσεων.
Εργαστηριακές Εκθέσεις (Εργασίες) μετά την ολοκλήρωση κάθε Εργαστηριακής Άσκησης.
Αντικειμενικοί Στόχοι/Επιδιωκόμενα Αποτελέσματα:
Οι φοιτητές εισάγονται στο επιστημονικό πεδίο της Ιατρικής Φυσικής μέσα από μια σειρά διαλέξεων και εργαστηριακών ασκήσεων.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής θα είναι σε θέση να:
Έχει γνώση και κατανόηση:
της φυσικής βάσης των κύριων λειτουργιών του ανθρωπίνου σώματος (πίεση, ενεργειακός μεταβολισμός, αιμοδυναμική, μηχανική μυών και σκελετού, ανταλλαγές αερίων, ώσμωση, κ.α.)
της αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας – βιολογικού ιστού (βασικές αρχές ακτινοβολιών, ραδιενέργεια, φαινόμενα αλληλεπίδρασης, φυσική της ακτινολογίας, ακτινοθεραπείας και πυρηνικής ιατρικής, βασικές αρχές ακτινοβιολογίας)
των βασικών αρχών λειτουργίας ιατρικών συσκευών (απινιδωτές, μετρητές φυσιολογικών παραμέτρων, ακτινογραφικές λυχνίες, αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, γάμμα / SPECT και PET cameras, γραμμικοί επιταχυντές, κ.α.)
Διακρίνει αδρά τις φυσικές αρχές οι οποίες υποκρύπτονται στα βιολογικά φαινόμενα.