NUTRITION AND CLINICAL DIETETICS

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ

NUTRITION AND CLINICAL DIETETICS

Lesson Code: PTH1402

Professor in charge: Maria Grammatikopoulou, Lecturer

Other Teachers: ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γ. ΚΑΤΣΙΑΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

ECTS: 2.00

Type|Type of Course: ΕΠ | NULL

Teaching Semester: 13th Semester

Hours per week: 2 hours

Total Time (Teaching Hours + Student Workload) 54 Hours

Prerequisites: NO

Language of Instruction: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Available for Erasmus: NO

Semester Lectures: Coming Soon…

Teaching Method: ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ Παρουσιάσεις μαθήματος μέσω PowerPoint/Prezi κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Υποστήριξη μαθησιακής διαδικασίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-learning και συμμετοχή στα fora.

Evaluation Method: Γραπτές εξετάσεις (20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που πρέπει να απαντηθούν εντός 120 λεπτών). Τα γενικά κριτήρια αξιολόγησης αναλύονται κατά το εισαγωγικό μάθημα.

Objective Objectives/Desired Results: Ο γενικός σκοπός του μαθήματος είναι να εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές γνώσεις διατροφής, τα σύγχρονα διατροφικά προβλήματα και την εξοικείωσή τους με την αξιολόγηση, τις μεθόδους και τους δείκτες αξιολόγησης της διατροφικής κατάστασης του ανθρώπου για την έγκαιρη αναγνώριση του διατροφικού κινδύνου και τη διαδικασία διατροφικής φροντίδας.

Upon successful completion of the course, the student will be able to:
• Χρησιμοποιεί τα κατάλληλα εργαλεία για την ανίχνευση διατροφικού κινδύνου.
• Λάβει διατροφικές αποφάσεις για τη θεραπεία των ασθενών.
• Αναζητήσει, αναλύσει και συνθέσει διατροφικά δεδομένα και πληροφορίες, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών.
• Να συμμετέχει στη διατροφική αξιολόγηση.


Course URL :

Course Description:


Recommended reading: 1. Σημειώσεις Διδάσκοντα
2. Thomson JA, Manore MM, Vaughan LA. Η Επιστήμη της Διατροφής, 4η Έκδοση, Ιατρικές Εκδόσεις Λαγός, 2021.
3. Brown J. Η Διατροφή Στον Κύκλο Της Ζωής, 5η Έκδοση, Ιατρικές Εκδόσεις Λαγός
4. Mahan K, Escott-Stump S. KRAUSE’S ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ). Εκδόσεις Λίτσας, 2014. ISBN: 9789603721956
5. Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη Θ. Πρακτικός οδηγός κλινικής διατροφής για διαιτολόγους. Παρισιάνου ΑΕ, 2017.

Επιστημονικά Περιοδικά
1. BMJ Nutrition, Prevention & Health
2. Nutrients
3. American Journal of Clinical Nutrition
4. Public Health Nutrition


Τμημα Ιατρικής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
en_GBEnglish
Μετάβαση στο περιεχόμενο